Skip to main content
Gedragstherapie - Agressieve hond

Gedragstherapie Agressieve hond

Jaarlijks worden er veel mensen gebeten door honden. Dit kunnen mensen op straat zijn, maar ook eigen gezinsleden of mensen die op bezoek komen. 

Is jouw hond agressief en wil je graag ontdekken wat de mogelijkheden zijn om dit gedrag te begeleiden? Ik kan je helpen!

Vertoont jouw hond aggresief gedrag?

Kom direct in actie blijf niet te lang met een “probleem lopen”

Agressie hond

Mijn hond vertoont agressief gedrag naar andere honden of mensen.

Veel eigenaren zitten met hun handen in het haar en weten niet meer wat te doen. Hun hond is agressief naar andere honden of vertoond ander agressief gedrag. Toch is agressief gedrag bij honden vaak te verklaren. In sommige gevallen kan pijn een (mede) oorzaak zijn van agressie.  Als ik hoofdpijn heb wil ik ook niet dat er aan mijn hoofd gezeurd wordt. Als jouw hond pijn heeft, wil hij misschien niet spelen met een bekende of onbekende hond of wil hij niet door jou of je bezoek geaaid worden.

Ik kijk naar het hele plaatje, waarom zet jouw hond agressie in en wat kunnen we eraan doen om dit om te buigen of te stoppen?

Wat is Agressie bij honden?
Agressie is een term die snel gebruikt wordt. Kenmerken zijn: verstijven, met een doordringende blik aanstaren, besluipen, opjagen, bestormen, grommen, de lippen optrekken, snauwen, snappen (in de lucht happen), blaffen, bijten.

Maar waarom doet jouw hond dit? Is het agressie of iets anders? Veel honden worden niet begrepen, omdat wij mensen soms de lichaamstaal van de hond niet begrijpen. Er bestaan veel misverstanden over agressie. Wil jij meer weten over waarom jouw hond agressie inzet, vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.


Oorzaken agressief gedrag bij honden

Er zijn nog veel meer dingen die mee kunnen spelen bij de oorzaak waarom een hond agressief is. Ik zie vaak dat het een combinatie is van verschillende dingen waardoor de hond agressie inzet. Maar ook kunnen bijvoorbeeld de genen een rol spelen. Waarvoor is jouw hond van orgine gefokt? Is het van oorsprong een waakhond dan is het niet raar dat hij zijn werk is gaan doen om bezoek te verjagen, te bijten of bezoek juist niet meer laat weg gaan.

Maar dat moet en kan anders! We gaan samen op zoek naar de oplossing voor jou en je hond.

Ik kan je helpen!

 

Andere gedragsproblemen bij honden

Agressieve hond

Mijn hond vertoont agressief gedrag naar andere honden of mensen.

Druk gedrag

Mijn hond vertoont druk en rusteloos gedrag. 

Adoptie hond

Een hond uit het buitenland of een herplaats hond.

Obsessief gedrag

Mijn hond vertoond raar gedrag eerst was het grappig maar nu.

Najagen fietsers etc,

Mijn hond rent achter fietsers, joggers etc. aan.

Mijn hond plast in huis

Mijn hond doet zijn behoefte in huis. Hoe leer ik mijn hond dat af.

Bezitsagressie

Mijn hond verdedigd zijn voerbak, botjes en speelgoed etc.

Angst voor geluiden

Mijn hond is bang voor vuurwerk en andere geluiden.

Oneetbare dingen eten

Denk aan ontlasting, plastic of andere dingen die hij onderweg vindt.

Niet alleen kunnen zijn

Mijn hond kan niet tegen alleen zijn. Wat nu?

Andere problemen

Ik loop tegen andere problemen aan met mijn hond.

Gedragstherapie voor honden

Zoek je een betrouwbare en ervaren hondengedragsdeskundige. Ik kan je helpen.

Werkwijze

Na het invullen van het contactformulier neem ik contact met je op. Tijdens dit contact maken we een afspraak en zend ik je een vragenlijst toe. Eventueel kan ik je vragen om indien mogelijk (LET OP! Alleen filmen als het veilig is) een filmpje te maken.

In het eerste gesprek (consult) wordt de vragenlijst gezamenlijk doorgenomen (anamnese). Hieruit geef ik de eerste adviezen die je direct kunt toepassen. Daarna zal het behandelplan worden opgesteld en naar je worden toegezonden. De adviezen betreffen een samenwerking tussen eigenaar-hond, trainen, begeleiding en ondersteuning. Na twee weken hebben we telefonisch overleg.

Afhankelijk van de situatie kan er een vervolgafspraak worden gepland waarin we met de beschreven adviezen kunnen gaan trainen.

Egbert Laagland

Marion weet waar ze het over heeft en heeft een goede klik met dieren. Marion communiceert eerlijk en duidelijk. Ze legt dingen goed en geduldig uit. Marion laat je ook anders kijken met betrekking tot het gedrag van je hond. Het belangrijkste is Nena heeft er wat aan en is blij met Marion.

Jitty Vos

Marion heeft heel veel kennis van honden en dat hebben wij zelf mogen ervaren! Wij kwamen bij haar terecht omdat onze beagle bepaald gedrag vertoonde wat niet wenselijk was. We zien dan ook enorm veel verbetering! Ze denkt goed met je mee, ze is zeer toegankelijk (via app, telefoon en mail) en je kan altijd bij haar terecht met vragen. Door Marion ingeschakeld te hebben, hebben wij geleerd om gedrag van onze hond (en dat van anderen) te lezen en te herkennen en hier op een juiste manier mee om te gaan. Wij vonden het ontzettend leerzaam! Daarnaast is Marion recht door zee, ze wind er geen doekjes om en daar heb je gewoon het meeste aan als je wat wil leren. Je weet wat je aan haar hebt!

Lisanne

Onze pup kon met 17 weken nog niet langer dan een paar minuten alleen zijn. Marion heeft ons door middel van verschillende tips zeer goed geholpen. We zijn nu twee weken verder en kunnen haar makkelijk 45 minuten alleen laten. Marion geeft deskundig advies en denkt goed mee. Je merkt dat ze echt passie heeft voor haar beroep.

J Slot

Het eerste gesprek per telefoon liet Marion een positieve indruk bij mij achter. 2 x is Marion bij ons thuis geweest om onze 2 Jack Russels te observeren. Hierbij heeft zij mij een deskundig advies gegeven hoe om te gaan met het gedrag die wij als onprettig en niet acceptabel ervaren.
Haar adviezen zoveel als mogelijk is opgevolgd met een positief resultaat. Marion heeft bij ons haar deskundigheid en geduld en haar observatie vermogen laten zien en hier zijn wij bijzonder tevreden over.

Dierenasiel Beilen

Marion heeft door het volgen van beroepsgerichte opleidingen, lezingen, workshops, door het opzetten van een goedlopende hondenschool en het werken in ons dierenasiel heel veel kennis van hondengedrag opgedaan. In de jaren dat ze bij ons heeft gewerkt heeft ze menig asielhond getraind en het verblijf aangenamer gemaakt door leuke activiteiten met ze te ondernemen. Leren en spelen. Ook heeft ze veel asielhonden begeleid bij hun nieuwe eigenaar als deze tegen problemen aanliepen. Door ze vertrouwen te geven dat je met veel geduld ook een (oudere) asielhond nog iets kunt leren heeft ze er mede voor kunnen zorgen dat mensen de tijd namen om hun nieuwe hond te laten wennen aan de nieuwe situatie waardoor beide veel plezier de toekomst tegemoet gaan.