Skip to main content
 • gedragsproblemen honden

  Hulp bij gedragsproblemen met honden

  Neem vrijblijvend contact met ons op

Hulp bij gedragsproblemen met honden

Loop jij tegen problemen aan die niet op de site staan laat het me weten. Belangrijk is het om te weten dat hoe eerder je een probleem aanpakt hoe eenvoudiger het is om het probleem op te lossen. 
Neem dus zo snel mogelijk contact met mij op!

Heb je hulp of informatie nodig bij de aanschaf van je nieuwe hond? Wil je weten welk ras er bij je past? Waar je op moet letten bij het kopen van een hond? Past een pup of herplaatser beter bij je? Ik kan je zeker op weg helpen met de keuze. Neem contact met mij op voor deze problemen maar ook andere problemen zoals;

 • Zit je in de schuldsanering en heb je een probleem met je hond, ook daarin kan ik je helpen. Samen kunnen we kijken of we met jouw contactpersoon een oplossing kunnen vinden.

 • Ben je in aanraking gekomen met gemeente of politie i.v.m. het gedrag van jouw hond en de overlast ervan? Neem contact met mij op, ook daarin kan ik je helpen.

 • Of ben je betrokken bij een stichting die honden herplaatst en hebben jullie binnen de stichting een hond die gedragsproblemen heeft, laat het me weten ik kan jullie helpen!

Testen van het gedrag van je hond:

Twijfel je over het gedrag van je hond en of het nog verantwoord is om de hond te houden binnen je gezin? Of dat het nog überhaupt haalbaar is dat er verbetering komt in het ongewenste gedrag? Ik kan het gedrag van jouw hond testen en analyseren.

De uitkomst geeft antwoord op: hoe het gedragsprofiel van de hond er uitziet, of de hond kans op probleem gevend gedrag blijft houden en of de omgeving waarin de hond leeft geschikt is.

Na de test kan ik ook antwoord geven op: hoe om te gaan met je hond zodat het veilig wordt voor jou en je gezin, het advies van herplaatsen en welke omgeving dan eventueel wel geschikt is voor je hond.

Andere gedragsproblemen bij honden

Agressieve hond

Mijn hond vertoont agressief gedrag naar andere honden of mensen.

Druk gedrag

Mijn hond vertoont hyper en rusteloos gedrag. 

Adoptie hond

Een hond uit het buitenland of een herplaats hond.

Obsessief gedrag

Mijn hond vertoond raar gedrag eerst was het grappig maar nu.

Najagen fietsers etc,

Mijn hond rent achter fietsers, joggers etc. aan.

Mijn hond plast in huis

Mijn hond doet zijn behoefte in huis. Hoe leer ik mijn hond dat af.

Bezitsagressie

Mijn hond verdedigd zijn voerbak, botjes en speelgoed etc.

Angst voor geluiden

Mijn hond is bang voor vuurwerk en andere geluiden.

Oneetbare dingen eten

Denk aan ontlasting, plastic of andere dingen die hij onderweg vindt.

Niet alleen kunnen zijn

Mijn hond kan niet tegen alleen zijn. Wat nu?

Andere problemen

Ik loop tegen andere problemen aan met mijn hond.

Gedragstherapie voor honden

Zoek je een betrouwbare en ervaren hondengedragsdeskundige. Ik kan je helpen.

Werkwijze

Na het invullen van het contactformulier neem ik contact met je op. Tijdens dit contact maken we een afspraak en zend ik je een vragenlijst toe. Eventueel kan ik je vragen om indien mogelijk (LET OP! Alleen filmen als het veilig is) een filmpje te maken.

In het eerste gesprek (consult) wordt de vragenlijst gezamenlijk doorgenomen (anamnese). Hieruit geef ik de eerste adviezen die je direct kunt toepassen. Daarna zal het behandelplan worden opgesteld en naar je worden toegezonden. De adviezen betreffen een samenwerking tussen eigenaar-hond, trainen, begeleiding en ondersteuning. Na twee weken hebben we telefonisch overleg.

Afhankelijk van de situatie kan er een vervolgafspraak worden gepland waarin we met de beschreven adviezen kunnen gaan trainen.

 • Egbert Laagland

  Marion weet waar ze het over heeft en heeft een goede klik met dieren. Marion communiceert eerlijk en duidelijk. Ze legt dingen goed en geduldig uit. Marion laat je ook anders kijken met betrekking tot het gedrag van je hond. Het belangrijkste is Nena heeft er wat aan en is blij met Marion.

 • J Slot

  Het eerste gesprek per telefoon liet Marion een positieve indruk bij mij achter. 2 x is Marion bij ons thuis geweest om onze 2 Jack Russels te observeren. Hierbij heeft zij mij een deskundig advies gegeven hoe om te gaan met het gedrag die wij als onprettig en niet acceptabel ervaren.
  Haar adviezen zoveel als mogelijk is opgevolgd met een positief resultaat. Marion heeft bij ons haar deskundigheid en geduld en haar observatie vermogen laten zien en hier zijn wij bijzonder tevreden over.

 • Jitty Vos

  Marion heeft heel veel kennis van honden en dat hebben wij zelf mogen ervaren! Wij kwamen bij haar terecht omdat onze beagle bepaald gedrag vertoonde wat niet wenselijk was. We zien dan ook enorm veel verbetering! Ze denkt goed met je mee, ze is zeer toegankelijk (via app, telefoon en mail) en je kan altijd bij haar terecht met vragen. Door Marion ingeschakeld te hebben, hebben wij geleerd om gedrag van onze hond (en dat van anderen) te lezen en te herkennen en hier op een juiste manier mee om te gaan. Wij vonden het ontzettend leerzaam! Daarnaast is Marion recht door zee, ze wind er geen doekjes om en daar heb je gewoon het meeste aan als je wat wil leren. Je weet wat je aan haar hebt!

 • Lisanne

  Onze pup kon met 17 weken nog niet langer dan een paar minuten alleen zijn. Marion heeft ons door middel van verschillende tips zeer goed geholpen. We zijn nu twee weken verder en kunnen haar makkelijk 45 minuten alleen laten. Marion geeft deskundig advies en denkt goed mee. Je merkt dat ze echt passie heeft voor haar beroep.

 • Dierenasiel Beilen

  Marion heeft door het volgen van beroepsgerichte opleidingen, lezingen, workshops, door het opzetten van een goedlopende hondenschool en het werken in ons dierenasiel heel veel kennis van hondengedrag opgedaan. In de jaren dat ze bij ons heeft gewerkt heeft ze menig asielhond getraind en het verblijf aangenamer gemaakt door leuke activiteiten met ze te ondernemen. Leren en spelen. Ook heeft ze veel asielhonden begeleid bij hun nieuwe eigenaar als deze tegen problemen aanliepen. Door ze vertrouwen te geven dat je met veel geduld ook een (oudere) asielhond nog iets kunt leren heeft ze er mede voor kunnen zorgen dat mensen de tijd namen om hun nieuwe hond te laten wennen aan de nieuwe situatie waardoor beide veel plezier de toekomst tegemoet gaan.